Псилоцибінові гриби вживають сушеними чи свіжими. Гриби можна вживати у чистому вигляді, проте вони мають неприємний смак, тому частіше їх вживають одним із наступних способів:
- змішують з іншою їжею (гриби пережовують якнайдовше);
- змішують з напоями, приміром, цілі гриби чи шматочки додають у чашку з гарячим чаєм (не потрібно їх варити!) та за декілька хвилин випивають;
- ковтають аптечну капсулу, яку спершу заповнюють нарізаними шматочками грибів;
- подрібнюють і змішують з тютюном, але оскільки вогонь цигарки руйнує більшу частину активних інгредієнтів, існує ймовірність, що ефект буде менш інтенсивним або відсутнім.
СЕРЕДНЄ ДОЗУВАННЯ найбільш поширених грибів:
Псилоциба напівланцетовидна: легке дозування: 0,5 - 0,8 г; середнє та сильне: від 1,0 до макс. 2 г.
Гавайські: легке дозування: 0,3 - 0,5 г; середнє та сильне: від 0,5 до макс. 1 г.
Мексиканські: легке дозування: 0,5 - 1,5 г; середнє та сильне: від 1,0 до макс. 5 г.
Загальна вага свіжих грибів має бути у 10 разів більшою ніж вага сухих.